2014. júl 04.

Kókuszpuding málnával

írta: Kertkonyha
Kókuszpuding málnával

Nyűgözzük le a vendégeket, vagy csak magunkat kényeztessük kicsit egy ilyen finom pudinggal. Időnként a legegyszerűbb dolgok egyben a legjobbak is. Szánjunk pár percet a tálalásra, az adja meg a különlegesességét. 

20140704_kokuszpuding-malnaval_500x371.jpg

Hozzávalók 3 személyre:

  • 600 ml (növényi) tej
  • 60 g kukoricakeményítő
  • 5 púpozott evőkanál kókuszreszelék
  • 4 púpozott evőkanál kókusztejpor (elhagyható, de ettől lesz olyan igazi vastag a kókusz íz)
  • 3 evőkanál cukor
  • málna, esetleg ribizli és áfonya
  1. A keményítőt keverjük el 2 dl tejjel, a cukrot pedig a többi tejjel.
  2. Vegyítsük össze a kettőt, szórjuk bele a kókuszreszeléket és kókusztejport, majd forraljuk fel.
  3. Vízzel öblítsünk ki kisebb poharakat, tegyünk gyümölcsöt az aljára.
  4. Öntsük bele a pudingot, díszítsük további gyümölcsökkel.
  5. Tegyük hűtőbe pár órára tálalás előtt.

Készítési idő: 15 perc

Jó étvágyat!

Megjegyzés: Természetesen elkészíthető keményítő helyett tasakos pudingporból is (abban is kukoricakeményítő van), de akkor az ízesítés miatt kevésbé fog érvényesülni a kókusz-málna harmónia.

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Szólj hozzá

édesség kókusz málna desszert puding gluténmentes egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán kalóriadús