2014. júl 14.

Babpástétom

írta: Kertkonyha
Babpástétom

Ez a szendvicskrém gazdagon fűszerezett, így igazán karakteres, különleges íze van.
Mivel egyáltalán nem romlékony, egész napos kirándulásra, strandra is nyugodtan magunkkal vihetjük. 


A receptet elkészítettem a Fem3 Café tévéműsorában is.

20140714_bab-pastetom_500x372.jpg

Hozzávalók kb. 1 liter pástétomhoz:

  • 250 g fehér szárazbab
  • 50 g dió
  •  2 szál újhagyma
  •  pár szál petrezselyem
  •  4 evőkanál olívaolaj
  •  ½ citrom leve
  •  só, bors, ½ mokkás kanál fokhagymapor, 2 fújás folyékony füst (füstölt fűszerpaprika), 2 kávéskanál szójaszósz
  1. Az előző este beáztatott babot főzzük teljesen puhára, és a dióval együtt tegyük aprító gépbe. Adjunk hozzá olajat, és ha szükséges, kis vizet is, hogy pépesedni tudjon.
  2. Keverjük hozzá a többi hozzávalót, és magas fokozaton alaposan dolgozzuk el.

 

Tipp: fűszerezzük bátran, sózzuk „túl”, a szendvicsben kevésbé érződnek majd az ízek.

Jó étvágyat!

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

Szólj hozzá

gluténmentes egyszerű vegetáriánus szendvics szárazbab laktózmentes pástétom vegán kenyérre kenjük