2014. júl 17.

Erdei gyümölcsös puding

írta: Kertkonyha
Erdei gyümölcsös puding

Variációk egy témára, mert egyszerűen imádnivaló desszert a puding. Használjuk ki a nyarat erre is, játsszunk egy kicsit a gyümölcsökkel!

20140717_erdei-_puding_500x375.jpg

 
Hozzávalók négy adaghoz:

  • 1 liter (növényi) tej
  • 120 g kukoricakeményítő (vagy vaníliás pudingpor, ilyenkor a vaníliás cukrot is hagyjuk el)
  • 4 tasak vaníliás cukor
  • 7-8 evőkanál cukor
  • két marék málna
  • egy marék szeder
  1. A keményítőt keverjük el 2 dl tejjel, a cukrot pedig a többi tejjel.
  2. Vegyítsük össze a kettőt, majd forraljuk fel.
  3. Osszuk ketté a pudingot, és az egyik felét tegyük félre. Ebből lesz a gyümölcsös réteg. Tegyünk félre a gyümölcsökből is pár szemet, ebből lesz az öntet.
  4. Vízzel öblítsünk ki desszertes tálakat, és merjünk bele a vaníliás pudingból. Ezután nyomkodjunk bele gyümölcsöt, és ismét merjünk rá a pudingból, ellepve a gyümölcsöket.
  5. Most a maradék málnát keverjük bele a puding másik felébe. Ha kézzel keverjük, akkor is hamar megfesti majd a pudingot. Keverjük jól el, hogy szép egyenletes rózsaszínű legyen.
  6. Öntsük a tálak tetejére a gyümölcsös pudingot.
  7. Tegyük hűtőbe pár órára tálalás előtt. Ha megdermedt, borítsuk ki tányérra, és díszítsük pürésített gyümölcsökkel.  

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Szólj hozzá

édesség szeder málna desszert puding gluténmentes egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán gyümölcsös édesség kalóriadús