2014. júl 23.

Lukullusz és kuszkusz

írta: Kertkonyha
Lukullusz és kuszkusz

Fokhagyma, olíva olaj, bazsalikom, paradicsom: ezzel nem lehet hibázni.
Izgalmas ízek és hihetetlenen könnyedség egy lukulluszi vacsorán! 

20140723_grillezett_paradicsom_500x372.jpg

Hozzávalók két adaghoz:

  • 7 db lukullusz paradicsom
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 120 g kuszkusz (helyettesíthető rizzsel is)
  • 4 evőkanál csíkokra vágott friss bazsalikom
  • olívaolaj

Először a kuszkuszt főzzük meg, és amíg az pihen, elkészülhet a paradicsom.

  1. A kuszkuszt kétszeres lobogó sós vízbe öntjük, és rögtön elzárjuk. Öntözzük meg kis olíva olajjal, forgassuk át és fedjük le.
  2. Melegítsünk olajat egy serpenyőben, majd a szeletelt fokhagymát és a hosszában félbevágott paradicsomokat tegyük bele. A paradicsomot a belső felével lefelé kezdjük el sütni.
  3. Amikor kezd szaftosodni, fordítsuk át, a fokhagymát igazgassuk el a tetején, sózzuk, borsozzuk. Ha kell, kicsi vizet öntsünk alá, nehogy megégjen a fokhagyma.
  4. Közben vágjuk csíkokra a bazsalikomot, és keverjük a még forró kuszkuszhoz.

Elkészítési idő: 20 perc
Jó étvágyat!

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Szólj hozzá

paradicsom bazsalikom főétel kuszkusz húsmentes vegetáriánus laktózmentes vegán