2014. aug 01.

"Krumpli napolitana"

írta: Kertkonyha
"Krumpli napolitana"

Ha már gyorsétel.. legyen házi gyorsétel! Mert időnként milyen jó tud az is lenni!
A kép minőségéért elnézést, de a telken készült, és nem voltak nálam a megszokott eszközök. Mégsem hagynám ki ezt a posztot, mert az ebéd isteni lett, elfogyott az utolsó darab krumpliig.

20140801_krumpli_napolitana_500x486.jpg

Hozzávalók négy adaghoz:

  • 2 kg krumpli
  • 800 g darabolt paradicsom konzerv
  • 140 g paradicsompüré
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • só, bors
  • 4 evőkanálnyi friss, apróra vágott bazsalikom
  • 2 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • (növényi) sajt a tetejére

 

  1. A krumplit hámozzuk meg és vágjuk hasábokra. Süssük ki olajban vagy a sütőben, ha diétásabb változatot szeretnénk.
  2. Az olajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát.
  3. Adjuk hozzá a fokhagymát, paradicsomot és a fűszereket, majd főzzük negyed órát.
  4. Ahogy elkészült a sült krumpli, öntsük le a szósszal és szórjuk meg sajttal. 

 

 

Jó étvágyat! 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

Szólj hozzá

krumpli bazsalikom gluténmentes egyszerű húsmentes vegetáriánus laktózmentes vegán napolitana kalóriadús