2014. aug 31.

Töltött paradicsom

írta: Kertkonyha
Töltött paradicsom

Egyszerű, gyors, laktató és gyönyörű fogás paradicsomból, és ráadásul milyen finom! Ehetjük friss kenyérrel és joghurttal, de ha ugyanabban a tepsiben sütünk mellé negyedelt krumplikat is, akkor komplett menüt kapunk. 20140830_toltott_paradicsom_386x500.jpg
Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 7 nagy paradicsom
  • 125 g rizs
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 1 mokkáskanál menta
  • 1 dl víz
  • 0,8 dl olívaolaj
  • só, bors

  1. A paradicsomoknak vágjuk le a tetejét, és kanállal vájjuk ki a belsejét.
  2. A felaprított hagymát pirítsuk üvegesre az olívaolajon, majd ezen az ágyon pirítsuk meg enyhén a rizst is.
  3. Adjuk hozzá a paradicsomok darált belsejét, a petrezselymet, a mentát, sózzuk, borsozzuk, öntsük fel vízzel, és főzzük 15 percig.
  4. A paradicsomokat állítsuk egy jénai tálba, sózzuk, borsozzuk a belsejüket, és töltsük meg a rizzsel .
  5. Tegyük vissza a tetejüket, locsoljuk meg olívaolajjal, és süssük forró sütőben fél órát.


Elkészítési idő: 20 perc
Sütés: 30 perc

Jó étvágyat!

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Szólj hozzá

paradicsom rizs egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán görög konyha mediterrán konyha