Töltött paradicsom
Egyszerű, gyors, laktató és gyönyörű fogás paradicsomból, és ráadásul milyen finom! Ehetjük friss kenyérrel és joghurttal, de ha ugyanabban a tepsiben sütünk mellé negyedelt krumplikat is, akkor komplett menüt kapunk.
Hozzávalók 2-3 személyre:
- 7 nagy paradicsom
- 125 g rizs
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 evőkanál petrezselyem
- 1 mokkáskanál menta
- 1 dl víz
- 0,8 dl olívaolaj
- só, bors
- A paradicsomoknak vágjuk le a tetejét, és kanállal vájjuk ki a belsejét.
- A felaprított hagymát pirítsuk üvegesre az olívaolajon, majd ezen az ágyon pirítsuk meg enyhén a rizst is.
- Adjuk hozzá a paradicsomok darált belsejét, a petrezselymet, a mentát, sózzuk, borsozzuk, öntsük fel vízzel, és főzzük 15 percig.
- A paradicsomokat állítsuk egy jénai tálba, sózzuk, borsozzuk a belsejüket, és töltsük meg a rizzsel .
- Tegyük vissza a tetejüket, locsoljuk meg olívaolajjal, és süssük forró sütőben fél órát.
Elkészítési idő: 20 perc
Sütés: 30 perc
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: