2014. sze 11.

Rakott krumpli

írta: Kertkonyha
Rakott krumpli

Lehet-e ízes, szaftos, hagyományos rakott krumplit sütni húskészítmények és tejtermékek nélkül, tisztán növényi alapanyagokból? De még mennyire!
Az íze mennyei, viszont se nem puffaszt, se nem telít el, sőt: koleszterin egy szál se. :) 
Pillanatok alatt kész van, és pillanatok alatt el is fogy. Jó étvágyat hozzá! 
20140910_rakott_krumpli_4_500x375.jpg

Hozzávalók két személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 100 g tofu
  • 1 szál gabonakolbász*
  • 200-200 ml szójajoghurt és növényi tejszín
  • só, bors, oregánó
  • olívaolaj

  1. A krumplit főzzük meg sós vízben, majd hámozzuk meg, és vágjuk karikákra.
  2. A tepsiben rétegezzük a krumplit, az elmorzsolt gabonakolbászt, a csíkokra vágott tofut. Közben sózzuk, fűszerezzük, locsoljuk meg olívaolajjal. Forró sütőben süssük fél órát.
  3. Öntsük le a megsült rakott krumplit az elkevert tejszínes joghurttal, és tegyük vissza még pár percre a sütőbe.

 

*  Extra tipp 1: Ha esetleg nincs otthon gabonakolbász, megoldhatjuk a dolgot erősebb fűszerezéssel is: tegyünk bele több pirospaprikát, fokhagymát, őrölt köménymagot, borsot, az eredmény nagyon hasonló lesz. 
Extra tipp 2: A sütés utolsó pár percében olvasszunk reszelt növényi sajtot a krumpli tetejére, vagy hagyjunk az öntetből az asztalra is, hogy a tányéron is meg tudjuk vele locsolni a rakottat.

Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 30 perc

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

Szólj hozzá

krumpli főétel egyszerű vegetáriánus magyaros laktózmentes rakott krumpli vegán tojásmentes kalóriadús