Narancsos, mandulás prémium teasüti
- Köszönjük a vendéglátást!
- Sziasztok, gyertek máskor is!
(...)
- Mondd, ettél a teasütiből?
- Melyikből, a narancsos mandulásból? Naná! És elkértem a receptjét is!
Ki ne szeretne ilyen vendégeket búcsúztatni? Ajánlom az alábbi receptemet.
Hozzávalók kb. 70 db sütihez:
- 4 bögre liszt
- 2 bögre zabpehely
- 1 bögre mandula
- 1 bögre étolaj
- 1 bögre (növényi) tej
- 1,5 bögre nádcukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 3 kávéskanál szegfűszeg, 1 narancs lereszelt héja, 3 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál só
- 200 g narancslekvár
- 100 g mazsola a díszítéshez
- A zabpelyhet aprítsuk fel robotgépben, majd szórjuk mellé a mandulát, a sütőport és a cukrot, sót is. Akkor jó, ha durva dara lett belőle.
- Öntsük át egy tálba, és a továbbiakban dolgozzunk kézzel. Adjuk hozzá a lisztet, az olajat, a tejet, az ízesítőket (a szegfűszeget forraljuk ki kis tejben, szűrjük le, és az ízesített tejet adjuk a tésztához). Szükség szerint tejjel vagy liszttel állítsuk be a formázható állagot.
- Hagyjuk kicsit pihenni a tésztát, majd nyújtsuk ki fél cm vastagra, és két kör alakú szaggató segítségével szúrjunk ki belőle korongokat és karikákat.
- Közepes sütőben süssük 10-15 percig, végig figyelve, nehogy odaégjen.
- Amikor kicsit kihűlt, kenjük meg a korongokat lekvárral és illesszük őket össze a karikákkal. A közepébe szórjunk előzőleg beáztatott mazsolát.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 90 perc
Extra tipp: ha kicsit kemény lett a keksz, mert túlsütöttük vagy maga a tészta sikerült keményebbre, dobozban tegyük be a hűtőbe. 1-2 nap alatt puhulni fog, és omlósabb lesz a keksz.
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: