2014. sze 24.

Borsóleves savanykásan, gazdagon

írta: Kertkonyha
Borsóleves savanykásan, gazdagon

Jut eszembe, én nem is eszem borsót. Még levest is elég ritkán szoktam. Mi van velem?
És mi az, ami az előbb ilyen klasszul roppant? A borsó? Vagy a finoman felpuhult pörkölt szotyi? Hmmm! Egyetlen kanállal eszem még, nem többel, különben nem marad a fotóhoz... Illetve esetleg még eggyel...

20140924_zoldborsoleves_2_500x375.jpg

 Hozzávalók 2-3 adaghoz:

  • 200 g zöldborsó
  • 50 g napraforgómag
  • 20 g savanyú káposzta
  • 9 dl víz
  • 2 bazsalikomlevél,  2 kávéskanál petrezselyem, só, bors
  • 2 dl (Joya) tejföl
  • 2 kávéskanál liszt
  • 2 kávéskanál citromlé
  • 6 evőkanál olaj

  1. Az olajon pirítsuk barnára a napraforgómagot, vigyázva, nehogy megégjen. Adjuk hozzá a borsót és a káposztát is, és pár percig piruljanak együtt. 
  2. Fűszerezzük, öntsük fel vízzel, és amikor már majdnem forr, habarjuk be a tejföllel. Előzőleg a lisztet keverjük a tejfölbe, majd adjunk hozzá a levesből, végül öntsük az egészet a fazékba.
  3. Amint felforrt, kész is, zárjuk el, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.

 
Extra tipp: ha ügyelünk a megadott arányokra, nem marad el a hatás: egy íz sem fog kiérződni, "kilógni" a többi közül, viszont szépen egybeolvadnak, úgy alkotnak tökéletes harmóniát.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

Szólj hozzá

leves borsó egyszerű vegetáriánus magyaros laktózmentes vegán