2014. okt 02.

Eper-lime krémtortácskák

írta: Kertkonyha
Eper-lime krémtortácskák

Hol vagyok? Egy párizsi boutique hotel kávézójában? Hát, jó lenne, de most csak a saját étkezőmben üldögélek. Viszont egy hiper gusztusos; sőt, szuper egészséges desszert társaságát élvezem.
Bár be kell, hogy valljam, már nem túl sokáig... :)
Figyelem! Van jó pár hozzávaló, de a dolgot bőven behozza, hogy nem kell főzni a művünket. 

20141002_lime_eper_kremtortacska_500x375.jpg

Hozzávalók három adaghoz:

  • 1/3 bögre mandula
  • 1/2 bögre kókuszreszelék
  • 2 datolya kimagozva
  • 5 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • 2 avokádó
  • 6 evőkanál nádcukor
  • 1 lime reszelt héja és 1/2 lime leve 
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 4-5 szem eper (friss vagy mélyhűtött) a díszítéshez
  1. Robotgépben aprítsuk össze a mandulát, a datolyát, és keverjük hozzá a fele kókuszreszeléket és egy kávéskanál olajat. Ez lesz a sütemény alapja. A datolya nedvességtartalmától függően lehet, hogy a massza igényel egy-két kávéskanálnyi vizet.
  2. A masszát osszuk három felé, és nyomkodjuk a formák aljába.
  3. Készítsük el a krémet. Botmixer segítségével pürésítsük az avokádót, majd adjuk hozzá a maradék kókuszreszeléket és olajat, a lime héját és levét, valamint a cukrot.
  4. Kanalazzuk a formákba a krémet, és fedjük le folpackkal, úgy tegyük be a hűtőbe legalább egy fél napra, hogy összeálljon.
  5. Tálalás előtt közvetlenül vegyük ki a formából, csúsztassuk kis tálra. A krém teteje meg fog barnulni, de ez nem fog látszani, hiszen készítünk rá öntetet. Egyszerűen pürésítsük az epret, és kanalazzuk a krémtorták tetejére.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc (plusz hűtés)

Extra tipp: ha nincs szilikon formánk, akkor használhatunk folpackkal vagy alufóliával kibélelt cserép- vagy üvegpoharat.

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

Szólj hozzá

édesség mandula kókusz eper sütemény gluténmentes vegetáriánus laktózmentes avokádó vegán gyümölcsös édesség főzés nélkül kalóriadús