2014. aug 29.

Franciasaláta light

írta: Kertkonyha
Franciasaláta light

Hányszor, de hányszor néztem a készen kapható franciasalátát a hűtőpultokban, majd hagytam ott, mondván, hát, izé, most inkább keresek valami kalóriaszegényebbet.
Pedig otthon is milyen egyszerű elkészíteni, 5 perc alatt megvan, és az öntetet olyan light-osra készítjük, amennyire szeretnénk. 
20140828_franciasalata_500x355.jpg



Hozzávalók egy kis tál salátához:

  • 200 g franciasaláta zöldségkeverék (répa, borsó, főtt krumpli, alma)
  • 2 közepes csemege uborka
  • 150 g Joya cremesse vagy tejföl
  • 2 kávéskanál mustár
  • 3 kávéskanál száraz fehérbor
  • só, bors
  • 2 kávéskanálnyi édesítő (én rizsszirupot használtam)

  1. A zöldségkeveréket engedjük ki.
  2. A többi hozzávalóból készítsük el az öntetet, és öntsük a zöldségekre.
  3. Jót tesz neki, ha hagyjuk állni pár órát, úgy szépen átjárják majd az ízek.


Extra tipp:
még könnyebb lesz az öntet, ha a tejfölt keverjük joghurttal, de akár teljes egészében helyettesítjük is vele, ha nem gond az öntet savanykássága.

 Elkészítési idő: 10 perc

Jó étvágyat!

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Szólj hozzá

saláta zöldborsó sárgarépa vegetáriánus magyaros laktózmentes vegán tojásmentes