2014. okt 20.

Pirított brokkolikrémleves

írta: Kertkonyha
Pirított brokkolikrémleves

Mitől lesz egy levesnek igazán jó íze? Nem, nem a leveskockától :)  
én személy szerint menekülök a leveskockás vagy ételízesítős receptektől. Az ízesítést ennél egy jóval bonyolultabb dolognak tartom, ahol aromás növények, savanyító- és édesítőszerek, megpirult részek kiegyensúlyozott és egyedi harmóniáját kis só teszi teljessé. 
Akárcsak ebben a finom levesben. :)

20141020_brokkoli_kremleves_500x375.jpg

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

  • 450 g brokkoli
  • 1 vöröshagyma
  • 1/2 dl olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 g szezámmag
  • 1 evőkanál szárított zöldségmix
  • 1 kávéskanál almaecet
  • 1 l víz
  • tökmag a díszítéshez
  1.  Az olajon pirítsuk meg a felaprított vöröshagymát, majd dobjuk rá a fokhagymát és az összevágott brokkolit is.
  2. Fűszerezzük jól meg, adjuk hozzá a szezámmagot, és rendszeres kevergetés mellett pirítsuk saját levében, amíg meg nem puhul minden.
  3. Öntsük fel vízzel és botmixerrel pürésítsük.
  4. Jól keverjük benne el az ecetet, és tökmaggal tálaljuk.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé!
könyvek (150x90)_1.jpg

Szólj hozzá

leves gluténmentes egyszerű vegetáriánus brokkoli laktózmentes vegán