2014. okt 29.

Tízperces karfiolragu

írta: Kertkonyha
Tízperces karfiolragu

Végre egy főétel, amit kb. annyi idő összedobni, mint megenni!  Különben meg ennél egyszerűbb étel nincs is. Dolgokat felvágni, bele egy jénaiba, megsütni, megenni: még az ötujjas mondóka sem jön ki erre a karfiolra. :)
10 perc + sütés.

20141029_karfiolragu_500x386.jpg

Hozzávalók két adaghoz:

  • egy fél karfiol
  • 1/2 lilahagyma
  • 280 g apróra vágott konzerv paradicsom
  • só, bors, édes és csípős pirospaprika
  • 2 db kis sárgarépa
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál petrezselyem 
  1. A karfiolt szedjük rózsáira, a hagymát vágjuk félkarikákra, a répát karikákra.
  2. Egy tűzálló tálban keverjük össze a zöldségeket, a fűszereket, öntözzük meg olívaolajjal, paradicsomszósszal és vízzel.
  3. Közepes sütőben süssük egy órán keresztül.

Tálaljuk magában vagy rizzsel.

Elkészítési idő: 10 perc + sütés
Jó étvágyat!

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé!
könyvek (150x90)_1.jpg
Szólj hozzá

karfiol gluténmentes egyszerű húsmentes sárgarépa vegetáriánus laktózmentes vegán