2014. okt 15.

Erdei ízek tésztája

írta: Kertkonyha
Erdei ízek tésztája

Valami visszafogott, valami elegáns. Pont ilyen feltét a fokhagymás olíván pirított dió, összeolvadva a laskagomba illatával és a spenót finom roppanásával. Hmmmm! :)20141015_sokmagos_spenotos_teszta_500x349.jpg

Hozzávalók két adaghoz:

  • két marék dió (60g)
  • két marék laska gomba (160g)
  • négy marék spenót (200g)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj 
  • 30 g hántolt tökmag

  1. Tegyük fel a tésztát főni. Mire megpuhul, elkészül rá a feltétünk is.
  2. Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, szórjuk rá a fokhagymát és a csíkokra vágott diót.
  3. Ezután következzen a csíkokra vágott gomba, majd a kézzel eltépkedett spenót.
  4. Szórjuk meg tökmaggal, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kicsit pirulni, gőzölögni, amíg a spenót össze nem esik.
  5. Halmozzuk a zöldségeket a tésztára, és tálaljuk ízibe. 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé!
könyvek (150x90)_1.jpg

Szólj hozzá

spenót dió tészta főétel egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán laskagomba