2015. feb 01.

Gyors göngyölt gomba

írta: Kertkonyha
Gyors göngyölt gomba

Mondjuk el sokszor egymás után, hogy mit főzünk ma:
Gyors göngyölt gombát! Gyors göngyölt gombát! Gyors göngyölt gombát!
2 in 1, mert ezzel megvan még a napi nyelvtörő is. :)

Amúgy meg egy isteni, szupergyors és nagyon egyszerűen elkészíthető finomság, mutatós ebéd vagy akár vacsora, amihez tökéletesen passzol a krumplipüré és zöldsaláta. 
Figyelem, külön élvezet a fogpiszkálónál fogva egy szempillantás alatt egyenként eltüntetni a falatokat! 

20150201_padlizsan_gomba_500x375.jpg

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

  • 500 g gomba (jobb, ha kisebb fejű)
  • 1 padlizsán
  • 1,5-1,5 mokkáskanál só, fokhagyma granulátum, oregánó és természetes folyékony füst, valamint bors ízlés szerint
  • 1,5 dl olívaolaj
  1. A gombát mossuk meg, és távolítsuk el a szárát. Ennél a receptnél csak a gombafejre lesz szükségünk. A nagyon finom szárakból készíthetünk például egy ilyen fantasztikus gombakrémet.
  2. Keverjük ki a pácot az olajból és a fűszerekből.
  3. Vágjunk a padlizsánból 1-2 mm vékony szeleteket, és kenjük be őket a páccal. A szeleteléshez használhatunk zöldséggyalut vagy egy éles kést, de igyekezzünk minél teljesebb szeleteket vágni.
  4. Tegyünk a szeletek közepére egy-egy gombafejet, hajtsuk rá a padlizsánt és rögzítsük fogpiszkálóval.
  5. A csomagokat tegyük szorosan egymás mellé egy kiolajozott tepsibe, löttyintsük még meg olajjal, és süssük meg 200 fokon 20 perc alatt.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 p

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről

 

Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

gomba padlizsán főétel gluténmentes egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán mediterrán konyha