2015. jún 24.

Almaturbánok

írta: Kertkonyha
Almaturbánok

Három hozzávaló meg egy kis fűszer? Abszolút kezdőknek is ajánlom a turbánkákat, vagy akkor is, ha kb. semmi különleges nincs otthon. Drága anyósom lepett meg nemrég ezzel az igazán finom és egyszerű édességgel minket, mi pedig ettük, ettük, abbahagyni nem tudtuk.
Íme, a recept, és bár az ötletgazda szerényen hárította, de mégiscsak a forrás megjelölésével. 

20150624_parolt_alma_500x375.jpg

Hozzávalók:

  • 1250 g savanyú és kemény alma (pl. idared, zöldalma)
  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál sárgabarack lekvár

A pároló léhez:

  • 50 g cukor (édesítő)
  • 1 citrom leve 
  • 1 körömnyi egész fahéj
  • fél citrom héja 
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

 

  1. Az almákat hámozd meg, vízszintesen vágd félbe, és egy éles késsel vágd ki a csumáját. Vigyázz, ne lyukaszd át az almákat.
  2. Közben egy alacsony falú edényben készítsd el a pároló levet. 5-6 dl vízben főzd fel az ízesítőket, majd tedd takarékra.
  3. Ebben párold meg az almákat. Először 5 percig a vágott felükkel lefelé fordítva, aztán a gömbölyű felükkel lefelé is. Rendszeresen ellenőrizd, hogy puhulnak-e. Ha már belül is puhulnak, akkor vedd ki az almákat a vízből, mert nem szeretnénk, hogy szétessenek, pedig még kihűlés közben is fognak puhulni.
  4. A darált diót keverd el a lekvárral, és töltsd az almák közepébe. 

  

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc

Ezt a receptünket átvette a Veganinja magazin legfrissebb száma is.

Tetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk.
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT. 
Bővebb infót is találsz róla ITT.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

alma dió édesség desszert gluténmentes egyszerű vegetáriánus magyaros laktózmentes vegán tojásmentes