2015. nov 13.

Bajnokok steak krumplija

írta: Kertkonyha
Bajnokok steak krumplija

A tökéletes steak krumpli titka egyszerűbb, mint gondolnád. A receptből kiderül, hogyan legyen mindenhol finom ízű, szaftos, kívül ropogós, belül puha, igazi bajnok köret az asztalodon. 

steak_krumpli_500x375.jpg

Hozzávalók 3-4 személyre

  • 1,5 kg krumpli
  • 100 ml olívaolaj
  • 1,5 kávéskanál koriandermag
  • 1,5 kávéskanál fokhagymagranulátum
  • kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • só, bors

  1. A krumplit ízlés szerint hámozzuk meg, vagy csak sikáljuk meg a héját víz alatt. Negyedeljük, és tegyük egy nagy fazék vízbe. Nagy lángon főzzük elő, a víz lobogása után 1-2 percig. Figyelem! Itt egyáltalán nem cél, hogy a krumplink megpuhuljon! Egyelőre csak a burka forrósodjon át, hogy aztán az ízesítést maradéktalanul magába tudja szívni.
  2. Miközben a krumpli fő, készítsünk pácot az olívaolajból és a fűszerekből.
  3. Ahogy leszűrtük a krumplit, forgassuk jól át vele. Nagyon gyorsan magába fogja szívni az egészet.
  4. Ekkor egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és borítsuk rá a krumplit.
  5. 240 fokon süssük egy órát, vagy amíg a héja szépen megpirul.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc + sütés

További recepteket ITT találsz.

Tetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet az Őszi Receptkártya gyűjteményünk is, ami kifejezetten a most érő zöldségekből, gyümölcsökből dolgozik, hogy a természettel harmóniában táplálkozhass, és a bevásárlás is egyszerű legyen.
Bővebb infóért KATTINTS: ITT.
 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá