2015. nov 24.

Pirított brokkolisaláta

írta: Kertkonyha
Pirított brokkolisaláta

Itt van a brokkoli szezonja, és ma valami rendhagyót készítek belőle: brokkolisalátát! Aztán mehet persze melegen köretnek is, vagy valami jófajta mártással akár diétás vacsinak is, ez már rajtad áll! :)

brokkolisalata_500x384.jpg

Hozzávalók két adaghoz:

  • 1 kis fej brokkoli
  • 2 csipet fokhagymapor
  • 2 evőkanál mandulaforgács
  • olaj
  • só, bors
  1. A brokkolit szedjük rózsáira, és ezeket vágjuk félbe. Sós vízben pár perc alatt főzzük roppanósra.
  2. Közben a mandulaforgácsot pirítsuk meg egy serpenyőben. Nem kell alá olaj, és vigyázni kell, hamar odaég.
  3. Ha elkészültünk, tegyük félre a mandulát, és a serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat. 
  4. A leszárogatott brokkolinak minden oldalát pirítsuk meg benne.
  5. Ízesítsük fokhagymával, sóval és borssal, végül hintsük meg a mandulaforgáccsal is.

Extra tipp: tahini öntettel tálaljuk.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc

További recepteket ITT találsz.

chef.jpg
Tetszett ez a recept?  

Akkor érdekelhet Vegán Ételkészítő Tanfolyamunk is, aminek alkalmával az egészséges és vitamindús szendvicskrémekkel és bűntelen édességekkel foglalkozunk.  
Bővebb infóért KATTINTS: ITT.

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

köret mandula gluténmentes húsmentes vegetáriánus brokkoli laktózmentes vegán tahini tojásmentes