2016. ápr 18.

A "másik" káposztaleves

írta: Kertkonyha
A "másik" káposztaleves

Ki ne hallott volna a rettegett káposztalevesről? És persze egyben a diéták királyáról, amitől már csak azért is lehet fogyni, mert a második naptól kezdve az ember kb. már rá se tud nézni, mást enni pedig nem nagyon lehet?

Na, ez nem az a káposztaleves - mert ez FINOM! :)
De tényleg, és nagyon. Aki nem hiszi, járjon utána! :)

kaposztaleves_500x373.jpg

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 500 g fehér káposzta
  • 1 közepes sárgarépa
  • 100 ml tejszín (én rizstejszínt használtam)
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 evőkanál tökmag
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
  • mokkáskanál almaecet
  • só, bors, olaj
  1. Egy evőkanál olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymákat.
  2. Miután megfuttattuk rajta a tökmagot, adjuk hozzá az apróra vágott káposztát és répát.
  3. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és ízesítsük a fentiek szerint.
  4. Főzzük puhára a zöldségeket, majd egy botmixerrel pürésítsük a levest. A végén keverjük bele az ecetet.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc

További recepteket ITT találsz.


leves_cover.jpgTetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk.
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT
Bővebb infót is találsz róla ITT.

 

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzetkönyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

leves káposzta gluténmentes egyszerű húsmentes vegetáriánus laktózmentes vegán tojásmentes