2016. sze 14.

Köleskenő

írta: Kertkonyha
Köleskenő

Ha szendvics, akkor a legtöbb ember rögtön valamilyen tejtermékre vagy húskészítményre gondol. Nem is csoda, hiszen a menzán vagy az utcai büfékben sem lehet semmi mást kapni.

De hogy miért, az számomra felfoghatatlan. Hiszen kenyérbevaló készíthető rengetegféle zöldségből, az összes hüvelyesből, és - gondoltad volna? - még a gabonákból is.
Miért maradnál le az ilyen a fantasztikus változatosságról? :)

Ezt az izgalmas pástétomot elkészítettem a Fem3 Café tévéműsorában is.

koles_keno_500x375.jpg

Hozzávalók egy közepes tálhoz:

  • 100 g köles
  • 4 evőkanál olívaolaj (30 ml)
  • 1/4-1/2 citrom leve
  • 1/2 mokkáskanál fokhagyma granulátum
  • 1-1 púpozott mokkáskanál oregánó és kakukkfű
  • 1 kávéskanál friss petrezselyem

 

  1. A kölest főzzük meg 5 dl vízben, amibe 1 kávéskanál sót tettünk. Takarékon 15-20 perc után puha lesz a köles, és a víz elpárolog. Érdemes megkóstolni, hogy ne maradjon kemény a közepe, de ha már szétnyílnak a szemek, az jó jel.
  2. Ezután turmixoljuk össze a többi hozzávalóval. Szükség esetén 1-2 evőkanál víz hozzáadásával könnyen tovább krémesíthetjük.

 

Extra tipp: bazsalikomlevelekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 2 perc + főzés

További recepteket ITT találsz.

 
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!

Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet:

 

553abcbb93346.png 553abd12c58f6.png

 

 

Szólj hozzá

gluténmentes vegetáriánus szendvics laktózmentes vegán tojásmentes görög konyha mediterrán konyha kenyérre kenjük