2017. jún 06.

Mediterrán babsaláta

írta: Kertkonyha
Mediterrán babsaláta

Ó, végre itt a nyár a vakító napsütésével, a hűsítő szellőivel, izzasztó délutánjaival és illatos estéivel.
VÉGRE! :)

Szerintem ilyenkor nincs ember, akinek nem jut eszébe a dél , valamelyik korábbi nyaralásának helyszíne, és ne azon gondolkodna, hogy idén vajon melyik tengerpartra utazna majd legszívesebben kiengedni a gőzt.

Sokfajta feltöltődés létezik, de az biztos, hogy semmivel nem pótolható az az energia, amit az ezerkék tenger simogatása és illata ad a belőle kiemelkedő sziklákkal, hegyekkel.

Hát, ilyen gondolatok között született meg ez a babsaláta. Egy szuper könnyű vacsora hétköznapra, amit előző nap is elkészíthetsz, és amikor este hazaesel, csak ki kell venni a hűtőből.

A hamisítatlan mediterrán ízek mellett pedig akár megtervezheted az idei nyaralásodat. Hajrá! :)

olivas_babsalata_500x376.jpg

Hozzávalók egy nagy tálhoz:

  • 200 g száraz bab
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 30 g paradicsompüré
  • 10 szem olívabogyó
  • 2-2 csipet bazsalikom és oregánó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  1. Vágjuk nagyon apróra a hagymát, a paradicsomot és az olajbogyót is.
  2. Olajon kicsit pároljuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a paradicsomot, olajbogyót és a fűszereket. Sózzuk meg.
  3. Borítsuk rá a babot és öntsük fel annyi vízzel, hogy álljon alatta, de nem lepje el.
  4. Főzzük, puhára a babot. A főzés végére elfő a víz, és kellemes szószt kap a salátánk. Hagyjuk kihűlni, úgy tálaljuk. 

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood 
Kezdő Vegán Angol nyelven

Szólj hozzá

saláta bab gluténmentes egyszerű húsmentes vegetáriánus olívabogyó laktózmentes vegán tojásmentes görög konyha mediterrán konyha