2017. jún 15.

Eperfagyi gép nélkül

írta: Kertkonyha
Eperfagyi gép nélkül

Miközben lassan a város minden sarkán lehet már gombócos fagyit kapni, és egy kisbolt sem kisbolt mélyhűtőláda nélkül, valahogy az igény egyre nő arra is, hogy otthon készítsünk hideg desszertet.
Nem is csoda. Szerintem nagyon kevés az igazán jó fagyi. Nekem még az is fontos, hogy garantáltan az legyen benne, amit meg szeretnénk enni. 

eperfagyi_0.jpg

És tudom, sokan vannak így. Ezért ajánlom ezt a receptet, mert legyen az tehéntej, tojás, cukor, mesterséges összetevők, ez egy igazi Jolly Joker lesz. :)

Persze, akinek van fagylaltgépe, könnyű dolga van. Sok változathoz elég egy turmixgép is. 
Ennek a fagyinak viszont a puszta kezünkkel és egy mélyhűtővel is neki lehet vágni, csodás lesz a végeredmény. :)

Hozzávalók 1 nagy adaghoz:

  • 150 ml rizstej
  • 100 g érett eper
  • 10 g (1 evőkanál) cukor
  • 4 g (1 kávéskanál) keményítő
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csipet só
  1. Egy kisebb lábasban keverjük el a tejet, a cukrot, a sót és a keményítőt. Lassú tűzön főzzük össze őket. Ez a krém lesz a fagyi alapja.
  2. Közben egy pohárban villával törjük össze az epret. Amennyire csak lehetséges, törekedjünk a pürésítésre. Csorgassuk bele a citromlevet is.
  3. Keverjük össze a krémet és az eperpürét, kanalazzuk egy alacsony tálba, és tegyük be a mélyhűtőbe. Egy óra elteltével érdemes átkeverni, így két óra alatt szép egyenletesen kifagy.

Extra tipp: Próbáld ki meggyből, málnából is!

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc + fagyasztás

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE - a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

Szólj hozzá

fagylalt édesség eper desszert egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán tojásmentes