2017. jún 25.

Kókuszos rizsjégkrém

írta: Kertkonyha
Kókuszos rizsjégkrém

A múltkori 100% kézi eperfagyi után úgy belelkesültem, hogy elindult itthon a vegán jégkrémgyártás ipari mennyiségekben. Persze, hőségben fagyi receptekkel kísérletezni roppant hálás dolog. Mindegyikre azonnal hárman csapnak le. :))
Ebben a pillanatban jutott eszembe egy harmadik izgalmas változat, szóval, indulok is megcsinálni. :)
Na, jó, ez eldőlt: fagyi sorozat lesz, és kész. Ti pedig fogadjátok egyelőre ezt, a második számút. :)

dscf2436-2.jpg

Hozzávalók négy jégkrémhez

  • 300 ml tej (én rizstejet használtam)
  • 10 g kókuszreszelék
  • 15 g cukor
  • 20 rizsliszt
  • 30 g ribizli
  1. A rizslisztet kis tejben keverjük simára.
  2. A többi tejet a cukorral és a kókuszreszelékkel forraljuk fel. Öntsük hozzá a rizslisztes krémet, és folyamatos kevergetés mellett újra forraljuk fel. hagyjuk 1-2 percet bugyogni, hogy besűrűsödjön. Hagyjuk hűlni kicsit.
  3. A ribizlivel együtt rétegezzük jégkrém formába, és fagyasszuk ki.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE - a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

Szólj hozzá

fagylalt édesség desszert gluténmentes egyszerű ribizli vegetáriánus laktózmentes vegán tojásmentes