2017. júl 05.

Rosejbni rollni

írta: Kertkonyha
Rosejbni rollni

A party sztárja

Újdonság ide vagy oda, akárki akármit is mond, az emberek imádják a megszokott ízeket. Azt is észrevettem már, hogy a legnagyobb sikere annak van, amikor valami egyszerre hagyományos is, de új köntösbe is kerül.
Itt van pl. ez a rosejbni rollni. :) Minden alapanyag megvan hozzá egy átlagos spejzban.
A rosejbnit mindenki szereti, azt kis friss zöldséggel feldobni sosem árt, a bármilyen falatkák meg mágnesként vonzzanak mindenkit. ;)

A múlt hétvégén volt nálunk nagy vendégség,  kedves rokonaink jöttek babanézőbe. Csináltam ebből egy nagy adaggal, és amit még pluszban el tudtunk mondani erről a finomságról, hogy isteni volt langyosra hűlve is! :)

dscf2325-2.jpg

Hozzávalók egy tálhoz

  • 1 nagy krumpli
  • 1 sárgarépa finomra reszelve
  • pár spenótlevél
  • 2 kk mustár
  • só, bors, olaj

A krumplit hámozzuk meg, és hosszában vágjuk 1,5-2 mm vastag szeletekre. Ehhez használhatunk széles zöldséghámozót vagy egy nagy, éles kést. Nem baj, ha nem tökéletes. :)

Fektessünk le egy szeletet, sózzuk, borsozzuk, és vékonyan kenjük meg mustárral.

Ezután simítsunk rá egy spenótlevelet, egyik végébe tegyünk egy kávéskanálnyi reszelt répát, és onnan kezdve tekerjük fel. Fogpiszkálóval ügyesen tűzzük meg.

Vékonyan kenegessük meg olajjal, és közepes sütőben süssük meg 15-20 perc alatt.

Extra tipp: Ez a rollni nagyon szereti a szószokat. Kettőt mindenképp ajánlok hozzá: vegán majonézt és fűszeres paradicsomszószt.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha ITT feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE - a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

Szólj hozzá

spenót krumpli főétel gluténmentes egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán tojásmentes