Krumplileves
gourmet változat
Krumplileves. Erre mondják, hogy tipikusan olcsó, pórias, elég egyszerű étel. Persze imádom meg minden, de mégsem egy királyi lakoma.
Pedig tényleg lehet ezt is menő módon csinálni. Úgy képzelem, a Michelin-csillagos éttermekben készíthetik így a krumplilevest. :) Édeskés, fűszeres, illatos és könnyed, de az ízekben megkapja a mélységét.
És még a gyönyörű színe sem Photoshop! :)
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
- 3 közepes krumpli
- 1/2 sárgarépa
- 1/2 vöröshagyma
- 5 ek fehérbor
- 1 ek citromlé
- 1 körömnyi citromhéj (csak a sárga)
- 1 mk reszelt gyömbér
- 1 csipet rozmaring (ha van, friss)
- 2 ek olívaolaj
- 3 mk só
- A felaprított hagymát az olajon pároljuk meg. Közben hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra a krumplit, vékony szeletekre a répát. Lehet nagyra is vágni, csak akkor lassabban fő meg.
- Dobjuk a hagymára a krumplit és a sárgarépát, ízesítsük gyömbérrel, citromhéjjal, a fehérborral, és sózzuk is meg. Öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi, és főzzük puhára a zöldségeket.
- Mielőtt elzárnánk, keverjük el benne a rozmaringot, és hagyjuk kicsit bugyogni őket együtt is.
- Amikor kész, turmixoljuk simára a levest. Kis citromlé segít még a rafinált ízek kihozásában.
Extra tipp: mielőtt a főzéshez kezdenénk, teszteljük, hogy a gyömbér és a borunk illata harmonizál-e egymással. Ha nem, akkor a levesben sem alkotnak majd jó kombinációt, ezért inkább csak az egyiket használjuk.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE - a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven