2018. ápr 16.

Rakott krumpli V

írta: Kertkonyha
Rakott krumpli V

Rakott krumpli = Megunhatatlan klasszikus

Vannak napok, hogy annyira kívánom a szóját, aztán van, hogy egy hónapig rá sem nézek.
Én még emlékszem arra a régi szójára, amire úgy tekintettünk, mint a legegészségesebb táplálékok egyikére. Nem csak úgy, mint valaminek a helyettesítőjére, nem úgy, mint a vega konyhák mankójára, hanem tényleg úgy, mint konkrét csodaszerre. A legendás Etka anyó megafegyverére, aminek köszönhetően (is) gyógyult ki a bajaiból, és tudta a térde alatt kidugni a fejét 90 éves korában is (így tényleg minden volt, csak nem egy anyóka).
Vajon hova lett ez a régi szója? Mi történhetett? Hm.
Mára már egy teljesen más, új szóját ismerünk, azt, amitől mindenki fél, a húsevők ujjal mutogatnak rá, a vegák meg szemérmesen hallgatnak róla, ha az ételükbe kerül. Hát, én most nem fogok. :)

dscf3796-2.jpg

Mert jól beletettem ebbe a rakottba, ott pompázik magyaros ízekben, a rakott krumplim meg laktató és tápláló verzióban nyomul. Rengeteg friss salátával, jó adag házi savanyúval isteni ebéd lesz belőle.

U.I. Ha rakott krumpli, én két tányérral állok sorba, így nincs is mit csodálkozni azon, hogy ez már az ötödik verzió a Kertkonyha történetében. Ez nem is sok! Évente egy új...
Bónusz track: a korábbi verziókat a bejegyzés legvégén találod. :)

Hozzávalók egy kisebb sütőtálhoz:

A folytatásért KATTINTS IDE.

Szólj hozzá

krumpli főétel húsmentes vegetáriánus magyaros rakott krumpli vegán tojásmentes