2018. jún 13.

Sült csicseri

írta: Kertkonyha
Sült csicseri

Nemrég a Vegan Food Festen tartottam főzőbemutatót, ahol a nyári jegyében készítettem el egy kíméletesen főzött, sokféle zöldséges, színpompás, könnyű ebédet. Pár dolgot azért beújítottam ezen a korábbi tálon, pl. került rá ebből a pácolt, sült csicseriborsóból is. Ettől tartalmasabb is lett, és nagyon jól beleillett a korábbi ízvilágba is. Hmm! Mennyei! :) Próbáld ki, ezt a csicserit rakhatod tésztára, salátába, de körettel akár még főétel is lehet belőle.

dscf3857.jpg

Hozzávalók egy szép adaghoz:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 2 ek élesztőpehely
  • 1-2 kk pirospaprika
  • 1 mk fokhagyma granulátum
  • 1 mk szárított kapor
  • 1/2 mk só
  • 3 ek olívaolaj
  1. A csicseriborsót csepegtesd le, még jobb, ha meg is szárogatod törlőruhával. Tiszta konyharuha között finoman hengergetve nemcsak a nedvességet itatod le, de az átlátszó hártyától is megszabadíthatod a szemeket, amitől jobban fog rá tapadni a pác.
  2. Ezután a  fűszereket jól keverd el az olajjal, majd forgasd bele a csicseriborsót.
  3. Öntsd az egészet egy serpenyőbe, és süsd, amíg pattogni kezd. (vigyázat, lövöldözni is szokott!)

Hidegen, melegen is finom. :)
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc

 

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Szólj hozzá

saláta főétel csicseriborsó gluténmentes húsmentes vegetáriánus laktózmentes vegán tojásmentes