2014. jún 18.

Padlizsán szezámmagos bundában

írta: Kertkonyha
Padlizsán szezámmagos bundában

A mai menünk egy igazi hagyományos, hirtelensült, szép, piros és ropogós étel lesz. A hozzávalók első hallásra talán nem a legmegszokottabbak, de az íz élmény garantáltan gyerekkorunkat idézi.

20140618_padlizsan-bundaban_500x375.jpg

Hozzávalók négy személyre:

  •   250 g padlizsán
  •   100 g csicseriborsó liszt (bioboltban kapható)
  •   40 g szezámmag
  •  
  •   olaj a sütéshez
  •   köretnek vékonyra szeletelt krumpli

  1. A padlizsánt kb. egy cm vastag karikákra vágjuk, enyhén lesózzuk, és hagyjuk állni.
  2. Közben elkészítjük a bundáját: egy kisebb tálban a csicseriborsó lisztből vízzel sűrű palacsintatészta-állagú masszát keverünk, majd beletesszük a szezámmagot és a sót.
  3. A padlizsánokról leitatjuk a nedvességet, és megforgatjuk őket a masszában.
  4. Forró olajban süssük ki a szeleteket.
  5. Amikor kész, ugyanabban az olajban elkészíthetjük a rósejbnit is.

 

Extra dekorációs tipp: a megmaradt masszát fém süteményszaggatóval különböző formájú lapocskákká süthetjük, mindenki kedvence lesz. Állítsuk a szaggatókat az olajba, és csepegtessük bele a masszát. Nagyon gyorsan kisül, állaga az omlettéhez lesz hasonló.

 

Jó étvágyat!

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

Szólj hozzá

krumpli padlizsán főétel húsmentes vegetáriánus magyaros laktózmentes vegán kalóriadús