2014. aug 08.

Csokoládé parfé

írta: Kertkonyha
Csokoládé parfé

Főzés nélküli csoki fagyi? Igen! És ezekből a tartós alapanyagaiból nyugodtan be is spájzolhatunk, hogy bármikor meglephessük magunkat vele. Mert egy ilyen álom finom krémes parfét kivétel nélkül mindenki megérdemel.20140808_csoki_parfe_500x375.jpg
Hozzávalók két tálkához:

  • 340 g tofu (ha van, a "selymes" fajta)
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál sütőrum
  • 1 csipet só
  1. A tofuról öntsük le a levét és centis szeletekre vágva itassuk róla le a nedvességet papírtörlő segítségével.
  2. A hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe, és 1 perc alatt dolgozzuk simára.
  3. Tegyük 1-2 órára a mélyhűtőbe. Nem kell kevergetni, finom parfé lesz belőle magától.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 5 perc
Fagyasztási idő: a mélyhűtő teljesítményétől függően 1-2 óra

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

Szólj hozzá

fagylalt csokoládé édesség tofu desszert gluténmentes vegetáriánus laktózmentes vegán parfé főzés nélkül kalóriadús