2014. aug 26.

Áfonyás máktorta

írta: Kertkonyha
Áfonyás máktorta

Jó, ha az embernek van egy jól bevált süti receptje, amit bármikor előkaphat, mert egyszerű, mutatós és finom. Abból a fajtából, ami nem igényel túl sok "bűvészkedést", viszont roppant hálás, legyen szó ünnepi ebédről, uzsonnáról vagy vendégvárásról.
Az én egyik ilyen hálás receptem ez a máktorta.

20140826_afonyas_maktorta_500x375.jpg

Hozzávalók egy tortaformához:

  • 125 g teljes kiőrlésű liszt
  • 125 g búzadara
  • 250 g fehér liszt
  • 200 g növényi olaj
  • 250 g nádcukor
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 100 g darált mák
  • 5 dl (növényi) tej
  • 1 üveg jó minőségű áfonya lekvár

Előkészület: melegítsük elő a sütőt.

  1. Egy nagy tálban keverjük el jól a liszteket, a búzadarát, a mákot, a cukrot, a sütőport, a sót.
  2. Öntsük hozzá az olajat, és kb. 5dl (növényi) tejet. A tészta maradjon enyhén folyós, olyan, mint egy nagyon sűrű nokedli tészta.
  3. Öntsük egy kibélelt formába, és tűpróbáig süssük közepes sütőben.
  4. Amikor kihűlt, vágjuk vízszintesen ketté, és terítsük el középen az egész üveg lekvárt.

 

Extra tipp: ha nincs kéznél áfonyalekvár, nagyon finom bele a meggy és az eper is.

 Jó étvágyat!

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Szólj hozzá

édesség mák sütemény áfonya desszert vegetáriánus laktózmentes vegán kalóriadús