2015. okt 16.

Vegán lakomák II

írta: Kertkonyha
Vegán lakomák II

Paradicsomos szejtán - sült kápia paprika - pestós tészta

Következzék a Vegán lakomák sorozat második része: most mediterrán és barbeque ízek izgalmas párosítása, és gyönyörű színek kavalkádja a tányérodon.
Ha kedvet kaptál hozzá a hétvégére, még a bevásárlásra is van idő.
Külön jó, hogy nagyon gyorsan készen van!paradicsomos-szejtan_500x375.jpgHozzávalók 3-4 adaghoz: 

A szejtán
  • szejtán szeletek 200 g sikérporból
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • só, bors
  • olaj

 

A köret
  • 250 g spagettitészta
  • 130 g (1 kis üveg) zöld pesto szósz
  • 2-3 kápia paprika

 

  1. A ketchupot, paprikakrémet és a balzsamecetet keverjük össze egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. Kenjük meg vele a szejtánszeleteket mindkét oldalukon, majd tegyük félre.
  2. A tésztát főzzük ki sós vízben, és amikor kész, öntsük le róla a vizet, tegyük vissza a fazékba, és keverjük el benne a pesto szószt.
  3. Közben a szejtánszeleteket süssük ki kevés olajban.
  4. Ugyanabban a serpenyőben süssük ki a paprikákat is mindkét oldalukon.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő (kész szejtánból) : 25 perc  

További recepteket ITT találsz.

Tetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet az Őszi Receptkártya gyűjteményünk is, ami kifejezetten a most érő zöldségekből, gyümölcsökből dolgozik, hogy a természettel harmóniában táplálkozhass, és a bevásárlás is egyszerű legyen.
Bővebb infóért KATTINTS: ITT.
 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

tészta pesto lakoma főétel húsmentes vegetáriánus laktózmentes vegán szejtán kápia