2018. aug 18.

Tápiókás jégkrém

írta: Kertkonyha
Tápiókás jégkrém

dscf4393-2.jpg

Mióta megvettem a spéci formákat hozzá, egyre többet kísérletezem itthon jégkrémekkel. Egyrészt őrült izgalmas dolog kigondolni,  összerakni, kifagyasztani, majd végre kihúzni a formából. Másrészt finom, de nagyon! Tavaly is csináltam pár variációt, idén meg felfedeztem magamnak a tápiókát. Általában mindenféle pudingot csinálok belőle, de most jöjjön a fagyi! :)


Nem is tudom, miért vártam vele idáig, ha egyszer mindkettőt imádom. Biztos, mindennek eljön az ideje.

Szóval, itt a fúziós jégkrém, most éppen málnával, mert az a kedvencem. :)))
Persze te helyettesítheted más, könnyen törhető gyümölccsel is.

 

 

 

Hozzávalók 5 adaghoz:

  • 20 g tápiókagyöngy
  • 250 g rizstej
  • bele 1 kk vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 kk cukor (vagy annak megfelelő édesítő)
  • 10 szem málna
  1. A tejbe szórd bele a tápiókát, a cukrokat, a sót, és lassú tűzön főzd 10 percig. Finoman jó kevergetni időnként, nehogy odakapjon, de vigyázz, próbáld ne nagyon törni a szemeket.
  2. A málnát  mosd meg, és keverd a még forró pudingba. Kanállal kicsit nyomkod is szét a szemeket.
  3. Amikor már nem gőzölög annyira, töltsd formába, és tedd a mélyhűtőbe 2-3 órára.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

Szólj hozzá

édesség desszert gluténmentes egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán tojásmentes gyümölcsös édesség