A rebarbara nem sokat használt növény mifelénk, én sokáig nem is tudtam, mi az.
Egyik kedvenc gyerekkori olvasmányomban volt Rebarbara egy sziget neve, ...
Ambrózia tál
Miközben evés közben ennek a tálnak a nevén törtem a fejem, csak egyetlen dologra tudtam gondolni: ez pedig az ambrózia volt. Falatról falatra ...
Umami leves
Mi az az umami ? Az umami az ötödik alapíz . Vagyis a sós, édes, savanyú, keserű és umami az az íz, amire külön receptorok vannak a nyelven, és ...
Mustáros rakott krumpli
Kétféle ember van: az egyik, aki imádja a mustárt, és ebből van a jóval több. :) Nekik ajánlom a most következő receptet, amihez egy igazán ...
Tavaszi kifli
Parádés reggelire vágysz? Vagy egy könnyű ebédre? Netán különleges vendégvárót keresel? Jó helyen jársz! Ez a tavaszi kifli mindnek ...
Bolondított brokkoli levese
Ahogy a jó sminkes készítené
Mostanában nagyon divatosak a kókusztejjel ízesített zöldségkrémlevesek , sokszor látok ilyet reformétkezdékben, de még a kicsit is egzotikusabb ...
Illatos édescsiga
Nálunk már lassan pünkösd , mégis, de erre a hétvégére esik a görög húsvét , vagyis az a ritka eset állt elő, hogy idén öt héttel ...
Vega lasagne
Ez már a harmadik vega lasagne receptem, és egyszerűen nem tudom megunni. Lasagnét készíteni könnyű, gyors, és annyira jó nézni, ahogy az étel ...
A "másik" káposztaleves
Ki ne hallott volna a rettegett káposztalevesről ? És persze egyben a diéták királyáról, amitől már csak azért is lehet fogyni, mert a második ...
Zöldre zöld (szendvics)
Ismeritek azt a történetet, amikor két szuperélelmiszer találkozik ? :)
Az egyik legyen a medvehagyma , amiből mostanra már mindenki tudja, hogy ...