Mustáros rakott krumpli
Kétféle ember van: az egyik, aki imádja a mustárt, és ebből van a jóval több. :) Nekik ajánlom a most következő receptet, amihez egy igazán különleges, házi mustárkülönlegességet használtam.
Természetesen működik a dolog mezei mustárokkal is, de az igazán ínyenc ízek rajongóinak ajánlom figyelmébe a Marmaladys csodáit. Én egy pazar kóstolón találkoztam ezekkel az újszerű és lehengerlő ízekkel, és a kínálatból olyan nehéz volt a választás, hogy inkább a készítőre bíztam a dolgot. Így lett az enyém egy üveg fűszeres-magos mustár. Édeskés ízei jól harmonizálnak a szárított paradicsommal, és egyedi aromái tejszínben elkeverve beszivárognak a krumpli belsejébe, így téve igazán különlegessé ezt a rakottast.
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
- 650 g krumpli
- 75 g szárított paradicsom
- 150 g tejszín (én rizstejszínt használtam)
- 2 púpozott evőkanál magos mustár
- 1 kávéskanál szárított petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- bors ízlés szerint
- A krumplit főzzük meg sós vízben, héjában. Amíg fő, készítsük elő a többi hozzávalót. A felaprított fokhagymát és a mustárt jól keverjük el tejszínben, a paradicsomokat pedig forrázzuk le, ha szükséges.
- Amikor már majdnem puha a krumpli, engedjünk rá hideg vizet, és húzzuk le a héját.
- Egy tűzálló tál alját olajozzuk ki, majd rétegezzük le a karikázott krumplit. Tegyünk közé szárított paradicsomot, fűszerezzük, és végül öntsük le a tejszínes szósszal. Kicsit mozgassuk meg, hogy a lé mindenhová befolyhasson.
- Süssük 200 fokon, amíg a teteje barnulni nem kezd.
Extra tipp: a sózásnál vegyük figyelembe, hogy a szárított paradicsom is sós.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc + sütés
További recepteket ITT találsz.
|
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet:
|