2019. már 13.

Színpompás bableves

írta: Kertkonyha
Színpompás bableves

Szeles, hűvös időben nem is vágyom másra, mint egy tartalmas, melegítő levesre. Legyen krémes, legyen ragus, legyen gyönyörű színű, és persze izgalmas ízű. Voilà! Próbáljátok ki ti is!7

vegan_bableves-2.jpg

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

  • 100 g bab (egy órán át langyos vízben áztatva)
  • 1 ek olaj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 mk oregánó és kakukkfű
  • 1-1 csipet rozmaring, kurkuma
  • 1 egész paradicsom
  • fél kápia paprika
  • 1 közepes répa
  • 1 krumpli
  • 1 marék spenótlevél
  • 250 ml natúr növényi tej (vigyázz, még véletlenül sem vaníliás ízű!)
  • 2 mk só
  1. Egy fazékban egy evőkanál olajon pirítsd meg a hagymát, és amikor kész, dobd rá a fokhagymát is fél percre. Ha érzed a finom illatát, már jó.
  2. Vágd fel közben 1 cm-es kockára a hámozott paradicsomot, répát és krumplit.
  3. A paradicsomot tedd a hagymára, add hozzá a fűszereket és így hagyd fortyogni 1-2 percig.
  4. Most jönnek a zöldségek és a bab. Amikor mind együtt vannak a fazékban, öntsd fel az egészet egy pohár növényi tejjel és a 300 ml vízzel.
  5. 15 perc alatt, takarékon főzd meg a levest, a végén sózd, és forrald át úgy is.
  6. Vegyél ki belőle 2 dl-t, és turmixold össze. Öntsd vissza, és dobj a fazékba friss spenótleveleket.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 20 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

Szólj hozzá

leves spenót krumpli paradicsom bab főétel gluténmentes húsmentes vegetáriánus laktózmentes vegán tojásmentes