Tavaszi kifli
Parádés reggelire vágysz? Vagy egy könnyű ebédre? Netán különleges vendégvárót keresel? Jó helyen jársz! Ez a tavaszi kifli mindnek tökéletesen beillik.
És már ugyan, ki ne szeretne egy kicsit csalni a konyhában? :) 15 perc effektív munkával valami olyat készíteni, amitől mindenkinek leesik az álla? És azok az illatok... :)
Hozzávalók 6 kiflihez:
- 400 g leveles kelttészta
- 80 g friss spenót
- 20 g rukkola
- 2 szál újhagyma
- 40 g zellergumó
- 1 kávéskanál petrezselyem
- 1 mokkáskanál szárított fodormentalevél
- olaj, só, bors
- szezámmag a díszítéshez
Amíg a sütőt előmelegítjük, készítsük el a tölteléket.
- Egy kávéskanál olajon pároljuk meg a felkarikázott újhagymát, majd keverjük hozzá a finomra reszelt zellergumót is.
- Hamar isteni illata lesz, ekkor dobjuk rá a csíkokra vágott spenótot, a rukkolát és a fűszereket. Takarékon pároljuk, amíg a zöldek összeesnek.
- Közben csomagoljuk ki a tésztát. Ezeket az előre elkészített tésztákat jellemzően tekercsben árulják, amit kicsomagolva egy kb. 20 x 30 cm-es téglalapot kapunk. Ezt vágjuk keresztben hat egyenlő részre úgy, hogy az öt háromszög kivágása után maradó két szélső kisebb darabot is összeforgatjuk és összenyomkodjuk.
A leírásnál jóval egyszerűbb megcsinálni, erről csatoltam egy rajzot. - Ezután a tölteléket osszuk el egyenlően a háromszögek között, majd a szélesebb végétől kezdve tekerjük fel a kifliket. Nyomkodjuk össze a végüket, és tegyük tepsibe.
- Kenjük meg vízzel, szórjunk rá szezámmagot, és 200 fokon 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Extra tipp: az előre gyúrt tészták között vannak "véletlenül vegán" készítésűek is. Érdemes megnézni a címkét!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc + sütés
További recepteket ITT találsz.
|
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet:
|