Egy szlovéniai ebéd ihlette a következő receptet. Szomszédaink külön sütik meg a paprikát, és mellé kínálják a juhtúrót, de szerintem ...
Ribizlis zöldsaláta
A rubinvörös ribizli szemek nem csupán látványra gyönyörűek a zöld salátában, de az édes-savanykás íz üdítően hat minden falatban, és jól ...
Kókuszpuding málnával
Nyűgözzük le a vendégeket, vagy csak magunkat kényeztessük kicsit egy ilyen finom pudinggal. Időnként a legegyszerűbb dolgok egyben a legjobbak is. ...
Aszalt szilvával töltött gombafejek
Különleges és nemes étel, amit nagyon egyszerű elkészíteni, és fél óra elteltével az asztalon illatozik. Kitűnően illik hozzá a rizs is, a ...
Áfonyás banánkenyér
Egy romantikus délután...
Vendégvárás...
Akár előző nap is megsüthetjük ezt a süteményt, mert amikor elővesszük és felszeleteljük, olyan lesz, ...
Bakonyi csíkok
Amint ez a kitűnő étel is bizonyítja, a vegetáriánusoknak egyáltalán nem kell lemondaniuk a hagyományos magyar ízekről, sőt! Nézzük, hogy ...
Kovászos uborka
Itt a nyár, ilyenkor legjobb savanyúság a friss kovászos uborka, pláne, ha az ember magának készíti. Nagyon egyszerű, csak le kell rakni az ...
Astrea saláta
Íme, az egyik kedvenc salátám: egyszerű, jó ízű, laktató, de mégis üdítő nyári étel. Titka az ízek különleges harmóniájában rejlik; nem ...
Gombakrém
Íme egy recept, amivel színesíteni tudjuk a reggelit, uzsonnát, vacsorát.
Nagyon finom hidegen, de használhatjuk melegszendvicsre is.
...
Két gyümölcssaláta
őszibarack-cseresznye, eper-sárgabarack
Ma a piacon jártamban csak kapkodtam a fejem: gyönyörű gyümölcsök álltak hegyekben mindenfelé. Arra gondoltam, nem igazság, hogy az ember egész ...