Bakonyi csíkok
Amint ez a kitűnő étel is bizonyítja, a vegetáriánusoknak egyáltalán nem kell lemondaniuk a hagyományos magyar ízekről, sőt! Nézzük, hogy készül a vega bakonyi.
Hozzávalók két adaghoz:
- csíkokra vágott szejtán - 125 g búzasikérből
- 1 nagy gomba
- fél fej hagyma
- fél zöldpaprika
- 2 dl tejföl vagy Joya Cremesse
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 3 evőkanál paradicsompüré
- A nokedlihez: 200 g finomliszt, 60 g csicseriborsóliszt, só.
- Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a szejtánt.
- Dobjuk rá a kockára vágott gombát és zöldpaprikát, ezeket főzzük össze.
- A tejfölben keverjük el a pirospaprikát, paradicsompürét, lisztet, és öntsük a serpenyőbe a szejtánhoz. Engedjük, hogy együtt még egyet rottyanjon.
- Amikor már majdnem kész a bakonyi, készítsük el hozzá a nokedlit. Keverjük össze a liszteket sóval és annyi vízzel, hogy sűrű krém állagot kapjunk, majd szaggatóval adagoljuk bele forrásban lévő vízbe. Akkor kell leszűrni, amikor feljön a víz tetejére.
- Kovászos uborkával tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc (kész szejtánból)
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: