2019. aug 21.

Csipkés rakott karfiol

írta: Kertkonyha
Csipkés rakott karfiol

Két lépés az egész, de a végeredmény megszólal!

A karfiolmánia folytatódik! De milyen a jó rakott karfiol? Nekem olyan, aminek egyrészt egyszerű a receptje, másrészt a végeredmény gusztusos állagú és izgalmas ízű. Mondjuk legyen inkább sült, mint főtt, mert az mindig olyan jót tesz az ételnek. A karfiol pl. tényleg csipkés marad, szépen megmaradnak a rózsái! Összegőzölt, ízetlen, plötyi dolgokat bárki tud készíteni! :P :D Szóval a másik, hogy legyen íze. Meg persze színe, és nem csak a legtetején!

Kitaláltam valamit, ha te is így csinálod, nem marad el a siker, ezt garantálom! Szaftos is, ahol kell, roppanós, a fűszerek is átjárják mindenhol, és emellett öröm ránézni, olyan gyönyörű!

Hozzávalók 2-3 adaghoz

  • 500 g karfiol
  • 1 kk só
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 1/2 mk őrölt bors
  • 1/3 mk őrölt szerecsendió
  • 1/3 mk kurkuma
  • 2 ek olívaolaj
  • 100 g újkrumpli
  • 150 g joghurt (vegán)
  • 1 púpozott ek szárított élesztőpehely
  • 1 kk őrölt szezámmag vagy tahini (elhagyható)
  • 1 ek citromlé
  1. A karfiolt szedd 2-3 centis rózsákra, a krumplit vágd centis karikákra. A szerecsendiót, sót, fokhagyma granulátumot, kurkumát és borsot keverd össze, majd forgasd bele a karfiolt és a krumplit. Locsold meg az egészet olívaolajjal, és így is forgasd át alaposan.
  2. Tedd a beízesített zöldségeket egy kiolajozott sütőtálba, és süsd fél órát. Legjobb ha van légkeverésed, és először magasabb, majd közepes hőmérsékletet válassz. Akkor jó, ha szép aranybarna színe lett.
  3. Közben keverd ki az öntetet a joghurtból, szezámmagból, élesztőpehelyből és citromléből. Fél dl vízzel lazítsd fel, hogy be tudjon majd folyni a zöldség közé.
  4. Öntsd rá a karfiolra a joghurtot, majd tedd vissza 10 percre még a sütőbe.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 40 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
A Mindennapi Superfood
Görög Vegán

 

Szólj hozzá