2018. dec 09.

Tepsis batáta

írta: Kertkonyha
Tepsis batáta

Rostélyos beütéssel

 

Évekkel ezelőtt volt valaki (én…) aki már sokat hallott az édesburgonyáról, de még sosem kóstolta.
Édes burgonya? Éééédes..? Minek az? :))) Ezért aztán nem is sürgettem azt a kóstolgatást olyan nagyon. Az sem segített, hogy hogy a neve a hétköznapi beszédben szinte használhatatlanul hosszú és nyakatekert, pfff!
Aztán eljött az első nagy kóstoló, ami egy kenyérre kenhető pástétom volt. Édeskés szendvics? Hát, sajnos az sem lett a kedvencem, köszönöm. :))

Eltelt pár év, és akkor jött velem szembe ez a recept, amiben – hát, igen – vállalhatatlanul sok a vörös- és fokhagyma! :D De pont ettől jó. Ezért bátorkodom, és szerintem teljesen helyén is való rostélyosnak hívni eme fantasztikumot. Én rendszeresen, már a tepsiből megeszem a magam tripla adagját.

A maradékhoz amúgy szuper vegán fasírtrecepteket találsz ITT és ITT. :)

batara_tepsis.jpg

A receptért IDE KATTINTS!

Szólj hozzá

krumpli gluténmentes egyszerű húsmentes vegetáriánus magyaros laktózmentes vegán batáta