Sokáig gondolkodtam, hogy feltegyem-e ezt a receptet vagy sem, mert annyira, de annyira egyszerű; egyszerűen „csak” nagyon finom: leveses, ízes és ...
Extra meggyes pite
A pite finom, omlós tésztáján a vaníliás meggy mennyei íze minden falatnál elbűvöl, miközben a tetejét borító megpörkölődött mandula ...
Könnyű kukoricasaláta
Nem feltétlenül muszáj a kukoricasalátát majonézzel készíteni. Ez a recept egy könnyebb változatot mutat be, ahol a lilahagyma és a zöldfűszerek ...
Rántott hús (vegán)
Íme, egy rántott hús, amiben nincs se hús, se tojás: azaz vegán. Nagyon egyszerű és nagyon hagyományos, viszont semmi koleszterin és állati ...
Könnyű nyári zellerkrémleves
Ez a kellemes, nyári leves úgy készült el először, hogy egyszerűen sajnáltam kidobni a szárzeller zöldjét. Mindig nagy sikere van azóta is, most ...
Csicseriborsókrém (hummusz)
Vegetáriánusként - és főleg vegánként - előfordul, hogy az ember bajban van: mit tegyen a szendvicsére? Erre van itt például a hummusz.
Nem, nem ...
Briám (görög tepsis zöldségek)
Görögországban nagyon jókat lehet enni (vegetáriánusan is). A briám például igen népszerű; szívesen készítik városokban, a szigeteken ...
Padlizsán szezámmagos bundában
A mai menünk egy igazi hagyományos, hirtelensült, szép, piros és ropogós étel lesz. A hozzávalók első hallásra talán nem a legmegszokottabbak, de ...
Epres joghurt deluxe
A házi gyümölcsjoghurtnak nincs párja, és nagyon egyszerű elkészíteni. Sőt, minden benne van, amit szeretnénk, és semmi, amit viszont nem. Így, a ...
Szejtán (búzahús)
A szejtán nem más, mint búzasikér, azaz a gabona fehérjében gazdag része. A belőle készült étel kinézetre, állagra is nagyon hasonlít a húsra, ...