Spenótos, paradicsomos penne
Sokáig gondolkodtam, hogy feltegyem-e ezt a receptet vagy sem, mert annyira, de annyira egyszerű; egyszerűen „csak” nagyon finom: leveses, ízes és könnyű. A titka persze a jó minőségű és friss alapanyagokban rejlik, ezután már jutalomjáték a főzés. Nem utolsósorban elkészítési ideje 20 perc (!), ami alatt megvan az elejétől a végéig.
Hozzávalók négy adaghoz:
- 250 g tészta
- 300 g friss spenót
- 4 paradicsom
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 20 g fenyőmag
- 1 dl olívaolaj
- Illatos sajt (vegán sajt)
- Tegyük fel a tésztát főni.
- Eközben a felhevült olajba szórjuk bele az összeaprított fokhagymát és a fenyőmagot, és fél percen át hagyjuk sercegni. Vigyázzunk, nehogy megégjen.
- Ezután tegyük rá a spenótot, és az előbb félbe, aztán karikákra vágott paradicsomot. A díszítéshez hagyjunk pár darabot ebből is, abból is.
- Sózzuk, borsozzuk, keverjük el a szószt, és fedő alatt pároljuk 5-10 percet.
- Akkor jó, amikor minden spenótlevél összeesett, és levet eresztett a paradicsom.
- A tésztát szűrjük le, locsoljuk meg olívaolajjal. Tálaláskor merjünk rá a spenótos szószból, majd szórjuk meg sajttal.
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: