2014. jún 25.

Spenótos, paradicsomos penne

írta: Kertkonyha
Spenótos, paradicsomos penne

Sokáig gondolkodtam, hogy feltegyem-e ezt a receptet vagy sem, mert annyira, de annyira egyszerű; egyszerűen „csak” nagyon finom: leveses, ízes és könnyű. A titka persze a jó minőségű és friss alapanyagokban rejlik, ezután már jutalomjáték a főzés. Nem utolsósorban elkészítési ideje 20 perc (!), ami alatt megvan az elejétől a végéig.

20140625_spenotos-paradicsomos-penne_500x339.jpg

Hozzávalók négy adaghoz:

  •          250 g tészta
  •          300 g friss spenót
  •          4 paradicsom
  •          5-6 gerezd fokhagyma
  •          20 g fenyőmag
  •          1 dl olívaolaj
  •          Illatos sajt (vegán sajt)
  1. Tegyük fel a tésztát főni.
  2. Eközben a felhevült olajba szórjuk bele az összeaprított fokhagymát és a fenyőmagot, és fél percen át hagyjuk sercegni. Vigyázzunk, nehogy megégjen.
  3. Ezután tegyük rá a spenótot, és az előbb félbe, aztán karikákra vágott paradicsomot. A díszítéshez hagyjunk pár darabot ebből is, abból is.
  4. Sózzuk, borsozzuk, keverjük el a szószt, és fedő alatt pároljuk 5-10 percet.
  5. Akkor jó, amikor minden spenótlevél összeesett, és levet eresztett a paradicsom.
  6. A tésztát szűrjük le, locsoljuk meg olívaolajjal. Tálaláskor merjünk rá a spenótos szószból, majd szórjuk meg sajttal.

 

Jó étvágyat!

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

spenót paradicsom tészta egyszerű penne vegetáriánus laktózmentes vegán