2014. jún 21.

Könnyű nyári zellerkrémleves

írta: Kertkonyha
Könnyű nyári zellerkrémleves

Ez a kellemes, nyári leves úgy készült el először, hogy egyszerűen sajnáltam kidobni a szárzeller zöldjét. Mindig nagy sikere van azóta is, most kis híján nem maradt belőle a fényképezéshez.

20140621_zellerkrem-leves_500x375_1.jpg

Hozzávalók négy tányérhoz:  

  •   1 szárzeller levelei
  •   1 vöröshagyma
  •   1 kávéskanál szárított fodormenta
  •   Só, bors
  •   3 evőkanál olaj
  •   5 kávéskanál étkezési keményítő

 

  1. A zellerleveleket mossuk meg, és tegyük fel egy liter vízzel forrni.
  2. Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a mentát.
  3. Közben egy serpenyőben olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát.
  4. Amikor megfőtt a zeller, keverjük bele a hagymát és daráljuk össze egy botmixerrel.
  5. Vegyünk ki a levesből egy pohárnyit, és főzzük fel benne a keményítőt. Ha besűrűsödött, adjuk a többihez (vagy hagyományos módon enyhén rántsuk be a levest).

 

Megjegyzés:
A zeller szárából pedig kitűnő saláta vagy mártogatós készíthető.

 

Jó étvágyat!

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Szólj hozzá

leves zeller szárzeller gluténmentes egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán