Könnyű nyári zellerkrémleves
Ez a kellemes, nyári leves úgy készült el először, hogy egyszerűen sajnáltam kidobni a szárzeller zöldjét. Mindig nagy sikere van azóta is, most kis híján nem maradt belőle a fényképezéshez.
Hozzávalók négy tányérhoz:
- 1 szárzeller levelei
- 1 vöröshagyma
- 1 kávéskanál szárított fodormenta
- Só, bors
- 3 evőkanál olaj
- 5 kávéskanál étkezési keményítő
- A zellerleveleket mossuk meg, és tegyük fel egy liter vízzel forrni.
- Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a mentát.
- Közben egy serpenyőben olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát.
- Amikor megfőtt a zeller, keverjük bele a hagymát és daráljuk össze egy botmixerrel.
- Vegyünk ki a levesből egy pohárnyit, és főzzük fel benne a keményítőt. Ha besűrűsödött, adjuk a többihez (vagy hagyományos módon enyhén rántsuk be a levest).
Megjegyzés:
A zeller szárából pedig kitűnő saláta vagy mártogatós készíthető.
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: