Epres joghurt deluxe
A házi gyümölcsjoghurtnak nincs párja, és nagyon egyszerű elkészíteni. Sőt, minden benne van, amit szeretnénk, és semmi, amit viszont nem. Így, a szezon vége felé egy hirtelen ötlettől vezérelve kipróbáltam, mit szól az eper a levendulához. Az eredmény mennyei!
Hozzávalók:
- 150 g (szója) joghurt
- 100 g eper
- 1-2 evőkanál agavé szirup vagy 1-2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál összevágott levendulalevél
- Az epret megmossuk, megpucoljuk, majd mixerrel pürésítjük, közben hozzáadjuk a levendulát. Az epret összenyomkodhatjuk villával is, ilyenkor a levendulát ollóval apróra vágva kell hozzáadni.
- Belekeverjük az édesítőt.
- Végül kézzel a joghurtot.
Jót tesz neki, ha áll egy kicsit, átjárja a levendula.
Jó étvágyat!
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről: