Van olyan recept, amin az ember napokig agyal. Kísérletezget, finomítja, mindenféle variációt kipróbál. A másik meg csak úgy kipattan, akárcsak ez ...
Tárkonyos borsóleves a megmaradt húsvéti sonkából (vega!)
Mit készítsünk a maradék sonkából? Amikor ugyanaz már mindenkinek a fülén jön ki, és már torma látványától is könnybe lábad a szeme? :)
...
Görög húsvéti kalács
Görögországban sok mindent pont fordítva csinálnak, pl. a húsvét az év legnagyobb ünnepe, és nem a karácsony; a névnapot pedig sokkal ...
Nagyi almás pitéje
Mit tudott a nagyi almás pitéje? Mitől volt olyan felejthetetlenül jó az illat, ami elvarázsolt, amint beléptünk hozzá? Kicsi voltam még, nem ...
Krumplipüré torta
Képzeljük el, amint kivisszük az asztalra ezt a finomságot, és először mindenkinek eláll tőle a szava. Aztán meg jönnek a kérdések.
Hű, de jól ...
Pesto rosso
Ki ne szeretné a híres pesto szószt? Talán az, aki még nem kóstolta. :) Ez az a mennyei olasz szósz, ami minden tésztát feldob, bármikor és kb. ...
Fudge
Csokis téglácska, ami tényleg nem robban
Ezt a fajta angol édességet úgy hívják: fudge (ejtsd: fádzs). Eredetileg tejkaramellát értettek rajta, de mára se szeri, se száma a különböző ...
Narancsos és grapefruitos vitaminbomba torta (sütés nélkül)
A kemény hidegek mostanra elmaradtak, a nappalok hosszabbak, és a nap is melegít már egy kicsit. Csodálatos évszak a tavasz! Ugyanakkor a március ...
Paradicsomkabátos sült
Ez a finomság negyed óra alatt készült a serpenyőmben, és meg nem mondaná senki, hogy a kiindulás egy alap paradicsomszósz volt a polcról, mert úgy ...
A "kukoricás kutya" (corn dog)
A farsang utolsó három napja, azaz a legnagyobb mulatságok ideje kezdődik ma.
A farsangvasárnaptól hamvazószerdáig tartó három nap világszerte a ...