2015. feb 15.

A "kukoricás kutya" (corn dog)

írta: Kertkonyha
A "kukoricás kutya" (corn dog)

A farsang utolsó három napja, azaz a legnagyobb mulatságok ideje kezdődik ma.
A farsangvasárnaptól hamvazószerdáig tartó három nap világszerte a karnevál csúcspontja, miközben a "farsangfarki" ünneplést megtaláljuk a magyar népszokások között is. Ilyenkor "meg kellett enni mindent, meg kell inni mindent", mivel ezután már a húsvétot megelőző böjt kezdődött.

Ez volt az az időszak, amikor olyat is szabadott, amit egész évben nem, pl. a nők férfi módjára ihattak, zenére vigadhattak, sőt, főzniük sem kellett, és azt ette a család, amit előzőleg elkészítettek, pl. fánkot
Én most mégis arra biztatok mindenkit, hogy főzzön valami finomat ma. :) 

Ehhez a tengerentúlról hoztam receptet: a hagyományos corn dog-ot, azaz virslit kukoricás bundában. Nagyon egyszerű, ismerős íz, de mégsem az a teljesen megszokott étel. Az amerikai kontinensen farsangi mulatságok, vurstlik elengedhetetlen kísérője ez, amit mustárral, ketchuppel egyaránt fogyaszthatunk.
Pillanatok alatt megvan, és utána lesz időnk akár még mulatozni is.

20150215_vegan_corn_dog_500x390.jpg

Hozzávalók:

  • 8 db virsli (én szójavirslit használtam)
  • 150 kukoricadara
  • 100 g liszt
  • 200 ml tej (én mandulatejet használtam)
  • 20 g (1 evőkanál) cukor
  • 7 g sütőpor
  • 1/4 tk só

  • hurkapálcika és egy magas vizespohár

 

  1. A virsliket szabadítsuk meg az esetleges műbéltől, és egyenként húzzuk fel őket hurkapálcikákra. A pálcika egyik vége lógjon ki pár centire a virsliből.
  2. Készítsük el a bundázótésztát: egy tálban alaposan keverjük el a kukoricadarát, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá a tejet és keverjük simára. Akkor jó, ha sűrű masszát kaptunk. 
  3. A tésztát töltsük magas pohárba a bundázáshoz. A virsliket először hempergessük meg lisztben, így mártsuk a tésztába. Vigyázzunk, ne legyen rajta túl sok a bunda, mert az sütés közben elvesztheti a formáját.
  4. Egy serpenyőben forró és bőséges olajban süssük ki, közben forgassuk, hogy minden oldala szép barna színt kapjon. 

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc

 

 

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről

 

Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

farsang főétel vegetáriánus virsli laktózmentes vegán tojásmentes kalóriadús