A "kukoricás kutya" (corn dog)
A farsang utolsó három napja, azaz a legnagyobb mulatságok ideje kezdődik ma.
A farsangvasárnaptól hamvazószerdáig tartó három nap világszerte a karnevál csúcspontja, miközben a "farsangfarki" ünneplést megtaláljuk a magyar népszokások között is. Ilyenkor "meg kellett enni mindent, meg kell inni mindent", mivel ezután már a húsvétot megelőző böjt kezdődött.
Ez volt az az időszak, amikor olyat is szabadott, amit egész évben nem, pl. a nők férfi módjára ihattak, zenére vigadhattak, sőt, főzniük sem kellett, és azt ette a család, amit előzőleg elkészítettek, pl. fánkot.
Én most mégis arra biztatok mindenkit, hogy főzzön valami finomat ma. :)
Ehhez a tengerentúlról hoztam receptet: a hagyományos corn dog-ot, azaz virslit kukoricás bundában. Nagyon egyszerű, ismerős íz, de mégsem az a teljesen megszokott étel. Az amerikai kontinensen farsangi mulatságok, vurstlik elengedhetetlen kísérője ez, amit mustárral, ketchuppel egyaránt fogyaszthatunk.
Pillanatok alatt megvan, és utána lesz időnk akár még mulatozni is.
Hozzávalók:
- 8 db virsli (én szójavirslit használtam)
- 150 kukoricadara
- 100 g liszt
- 200 ml tej (én mandulatejet használtam)
- 20 g (1 evőkanál) cukor
- 7 g sütőpor
- 1/4 tk só
- hurkapálcika és egy magas vizespohár
- A virsliket szabadítsuk meg az esetleges műbéltől, és egyenként húzzuk fel őket hurkapálcikákra. A pálcika egyik vége lógjon ki pár centire a virsliből.
- Készítsük el a bundázótésztát: egy tálban alaposan keverjük el a kukoricadarát, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá a tejet és keverjük simára. Akkor jó, ha sűrű masszát kaptunk.
- A tésztát töltsük magas pohárba a bundázáshoz. A virsliket először hempergessük meg lisztben, így mártsuk a tésztába. Vigyázzunk, ne legyen rajta túl sok a bunda, mert az sütés közben elvesztheti a formáját.
- Egy serpenyőben forró és bőséges olajban süssük ki, közben forgassuk, hogy minden oldala szép barna színt kapjon.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc
Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről
|
|