2015. ápr 17.

Medvehagymás rakott krumpli

írta: Kertkonyha
Medvehagymás rakott krumpli

Van olyan recept, amin az ember napokig agyal. Kísérletezget, finomítja, mindenféle variációt kipróbál. A másik meg csak úgy kipattan, akárcsak ez a medvehagymás rakott krumpli. Mert ha tavasz, akkor medvehagyma! :)
Pár hétig még tart a szezonja, és utána slussz, legközelebb jövő tavasszal lesz megint. Te főztél már valamit medvehagymából az idén?

20150416_medvehagyma_rakott_krumpli_500x374.jpg
Hozzávalók 3-4 adaghoz:

  • 1 kg krumpli
  • 1 csokor medvehagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • 3 dl tej
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csipet kurkuma
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • só, bors, olívaolaj
  1. A krumplit héjában főzzük meg. Miután lehűtöttük és megszabadítottuk a héjától, egycentis vastagon karikázzuk fel. A vöröshagymát fél karikákra, a medvehagymát 3-4 cm-es darabokra vágjuk. 
  2. A sütőtálunkat olajozzuk ki, és rakjuk le rétegesen a krumplit a hagymákkal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, locsoljuk olívaolajjal, és süssük 200 fokos sütőben, amíg a krumplik széle meg nem pirul.
  3. Közben készítsük el a mártást: A tejben keverjük el a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és kis kurkumával és pirospaprikával adjunk neki gyönyörű, napsárga színt. Forraljuk fel, majd öntsük le vele a krumplit. Tegyük vissza a sütőbe, hogy megbarnulhasson a teteje.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc

 

Tetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk.
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT
Bővebb infót is találsz róla ITT.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

krumpli medvehagyma főétel húsmentes vegetáriánus laktózmentes rakott krumpli vegán kalóriadús